Mijn verhaal

Op deze pagina leg ik je uit wie ik ben en wat mijn verhaal is. 
Ik heb in de loop der jaren gemerkt dat het mooi is om je verhaal te delen, omdat dit je uniek maakt en kan onderscheiden van anderen. Ik heb een mooi bedrijf en we werken echt vanuit onze passie en kernwaardes: Betrokkenheid, eerlijkheid, samen doen én toewijding!

De start van Jeroen Sport...

Als 15 jarige jongen startte ik op de sportopleiding van het Albeda College. Hier leerde ik al snel dat mijn kracht lag in trainen in diversiteit en het aanleren van allerlei sporten. In tegenstelling tot vele van zijn klasgenoten koos Jeroen voor de richting zwemmen, waar anderen de kant op gingen van fitness. Deze keuze bracht mij in een werkveld waar ik met veel verschillende doelgroepen aan de slag ging. 

Na mijn diploma als allround zweminstructeur en gaf ik sport- en zwemlessen aan kinderen maar ook volwassenen. Tot ik op een dag gevraagd werd door een klant uit het zwembad om één op één training aan te bieden. Niet vanuit het reguliere aanbod... maar vanuit mijzelf! De klant wilde namelijk door Jeroen getraind worden en niet door een van zijn collega's.

  "Maar hoe ik dat moest regelen was een uitdaging!"

Vanuit mijn passie!

Na het gesprek met de betreffende klant ben ik veel gaan nadenken over mijn toegevoegde waarde binnen het zwembad en of ik niet persoonlijke trainingen erbij kon gaan doen. En zo gebeurde het: samen met mijn eerste klant functioneel trainen voor een triatlon.

Binnen de kortste keren ging het over meer dan alleen zwemmen. De leefstijl, het zelfstandig trainen naast de één op één sessies, het toewerken naar het moment van de triatlon en nog meer zaken werken besproken. Zonder dat ik dit toen doorhad, bleek dat mijn grootste passie was: anderen kunnen helpen om weer fit te worden met betrokkenheid en toewijding!

Na deze triatleet, volgden er nog vele (voornamelijk uit de groep trimzwemmers van woensdagavond 21:00 uur) die mij aanspraken om  getraind te willen worden. In die tijd liep ik zelf voor mijn nek bij een fysiotherapeut maar wist dat er daar een oefenruimte was die vaak niet gebruikt werd. Die oefenruimte was toen de perfecte plek om zelf met mijn eigen klanten aan de slag te gaan. De ruimte had een loopband, een cable tower, losse gewichten... alles voor een beginnende Personal Trainer!

"Een eigen ruimte... Dát was spannend!"


Op 20 mei 2015, schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Het was puur passie en bijverdienen naast mijn werk in het reguliere zwembad. Het ging goed maar er kwam steeds meer! 
Tot ik op een dag richting het stadscentrum van Schiedam reed en op de Nieuwe Damlaan een prachtige open ruimte te huur zag staan. Ik nam contact op met de makelaar maar de schrik sloeg mij om het hart! Want ja… “Een eigen trainingsruimte… dat was echt spannend!” Niet veel later werd ik uitgenodigd door de verhuurder om te gaan kijken en mijn ondernemersogen gingen open. 

“Jeroen Sport opende op 
1 april 2017 zijn deuren en het 
succes volgde snel.”

De bedrijfsnaam

Tijdens een etentje met vrienden ging het veel over de ontmoeting met de verhuurder en over het starten van een bedrijf. Er moest een naam komen. We waren eens over de vele sportscholen die iets met ‘fit’ of ‘sport’ in de naam hadden. Het was een algemeen bekend dat dit bij klanten het idee zou opwekken dat het een sportschool werd. Maar dit was niet het idee!

Het idee was niet om een reguliere sportschool te starten, maar een studio waarin één op één begeleiding geboden werd en klanten door middel van Personal Training aan hun leefstijl konden werken. Het moest dus iets persoonlijks worden. Totdat een vriendin van Jeroen zei: “En gewoon: JEROEN SPORT?” Het dekt de lading, mensen weten dat ze kunnen sporten en jij wordt geassocieerd met je bedrijf! 

Niet veel later was het beklonken en was de naam JEROEN SPORT geboren. Jeroen ging naar de verhuurder en maakte alles in orde. Het was toen begin maart 2017. Nog geen maand later opende Jeroen Sport zijn deuren aan de Nieuwe Damlaan in Schiedam.